28 joulukuuta, 2006

Joulu oli

Joulu oli lenkkejä koiran kanssa ja kävelyretkiä Äänekoskella.






Joulu oli jäätä, lyhyitä päiviä ja auringolaskuja.




Joulu oli myös syömistä, (puolison) sukulaisten kestämistä ja nukkumista. Mukavaa, mutta onneksi jo ohi.

24 joulukuuta, 2006

Pari kuvaa

Valokuvien käsittelyssä halvan kannettavan tietokoneen ylikontrastikas ja ylikirkas näyttö ei ole paras mahdollinen. Se ei estä työskentelyä, mutta asettaa kylläkin sille uusia haasteita.





Kokeilin muokata omaa ulkoasua tähän bloggeriin ja kohtalaisen hyvin se onnistuu. Ulkoasu tulee todennäköisesti muuttumaan muutamia kertoja lähipäivinä, kunhan jaksan säätää.

21 joulukuuta, 2006

Opiskelijaystävälliset poliitikot?

Tiistaina 19.12 eduskunta äänesti opiskelijoiden opintorahan korottamisesta ja tulos oli ennakko-odotusten mukainen. Korotuksen kaatuivat Keskustan, SDP:n ja Ruotsalaisen kansanpuolueen rintamaan, josta vain pari edustajaa uskalsi poiketa.

Tästä voi päätellä että opiskelijoiden kannattaa seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestää Kokoomusta, Vihreitä, Vasemmistoliittoa tai muita uudistusta ajaneita puolueita.

Lisää aiheesta: Miten eduskunta äänesti opintorahasta

Kuvia kotoa

Kävin viime viikonloppuna pitkästä aikaa kotona. Tuli siellä otettua muutama valokuvakin, tässä niistä osa. Kuvien arvo on varmasti enemmän henkilökohtainen kuin yleismaailmallinen, mutta ei anneta sen häiritä.














Ja lopuksi yksi kuva veljestäni Antista.

14 joulukuuta, 2006

RAW vs JPG

Yksi digikuvaajien keskuudessa vellova kysymys on se kannattaako kuvata RAW vai JPG kuvia. Monien pidempään harrastaneiden mielestä RAW on se ainoa oikea vaihtoehto, osa taas vannoo JPG kuvien nimeen, ja osa aloittelijoista ei tiedä mikä RAW on. RAW kuvaamista puolustetaan yleensä paremmilla jälkikäsittelymahdollisuuksilla ja JPG kuvaamista sillä että RAW kuvan edut eivät ole sen tuoman lisätyön arvoisia.

Esimerkiksi Ken Rockwell ja Dan Heller ovat kirjoittaneet RAW kuvaamisesta kriittisesti (JPG vs Raw: Get it Right the First Time, The business aspects of RAW vs. JPG mode). Toisenlaisen mielipiteen aiheesta tarjoaa Michael Reichmann Luminous landscape sivustollaan. Kaikki nämä artikkelit ovat hyvää lukemista jos aihe kiinnostaa. Kaikkiin näihin kannattaa myös suhtautua uteliaan kriittisesti.

Entä minä? En tiedä kumpi on parempi. Itse kuvaan RAW+JPG muodossa, tosin liian suuri määrä kuvista jää koneen uumeniin istumaan ilman että kiinnitän niihin sen enempää huomiota. Yritän uskotella itselleni että itse valokuvaaminen on tärkeämpää kuin se mihin muotoon kuvat tallennetaan.

Entä mikä se RAW oikein on? Raakadataa kameran kennolta. Lisää RAW kuvasta voi lukea vaikka Pikselin digiFAQ:sta.

06 joulukuuta, 2006

27. Valokuvatorstai

_DSC3574-w

Usko häipyi kävelylle,
Vielä nyrkkiänsä pui.

Juice Leskinen, Rakkaus ja minä

04 joulukuuta, 2006

Eläköön sananvapaus - osa 2

Aikaisemmin mainitsemani kolme tanskalaista toimittajaa on vapautettu valtiosalaisuuksien paljastamista koskeneista syytteistä. Tapaus sai siis alkunsa toimittajien kirjoitettua artikkelisarjan jossa kerrottiin että Tanskan tiedustelupalvelu tiesi ettei Irakin sodan perusteluna käytetyistä joukkotuhoaseista ollut todisteita.

Lisää aiheesta:
BBC
Helsingin Sanomat

Lehdistönvapaus?

Ilta-Sanomien entinen päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä sanoo joutuneensa keskustapoliitikkojen erityisavustajien painostuksen kohteeksi toimiessaan päätoimittajana.

Helsingin Sanomat


Pietilän erotessa Ilta-Sanomien päätoimittajan tehtävästä hän ilmoitti eronsa syyksi levikin ja markkinaosuuden huonon kehityksen. Nyt hän kuitenkin on antanut käräjäoikeudessa lausunnon joka kertoo muuta. Tämän jälkeen jokaisen onkin hyvä pohtia sitä että jos Pietilän lausunto pitää paikkansa niin miten se vaikuttaa suomalaisen lehdistön ja median vapauteen toimia. Pitäisikö median vapautta rajoittaa vai pitäisikö median vapaus varmistaa? Entä, ovatko kaikki lehdet tasavertaisia vai onko esimerkiksi sensaatiohakuisella aikakausilehdellä ja uutisointiin keskittyvällä sanomalehdellä jotain eroa?

Sinänsä hauska muuten verrata Taloussanomien ja Helsingin Sanomien uutisia aiheesta. HS kirjoitti "Pietilä sanoo joutuneensa" ja Taloussanomat kirjoitti "Pietilä väittää joutuneensa". Pieni ero mutta itse ainakin huomasin uutisia lukiessani selvän sävyeron.

Aiheesta lisää:
Helsingin Sanomat
Taloussanomat
Kaleva

03 joulukuuta, 2006

Hyvä olla?

Viime maanantaina (27.10) hammaskirurgi poisti minulta kaksi viisaudenhammasta. On ollut tuo leuka oikealta puolelta hieman turvoksissa koko viikon ja loppuviikosta tuli sitten vielä muitakin oireita. Nieleminen on kivuliasta ja perjantaina minulle nousi noin 39 asteen kuume.

Että näin tällä kertaa. Toivottavasti pääsen huomenna (sunnuntaina) lääkäriin tämän vuoksi. Siis toivottavasti pystyn heräämään niin aikaisin että ehdin. Hammashoidon ensiapu on auki viikonloppuisin 9-10.

Jatketaan tästä poski pulleana.