30 tammikuuta, 2007

Tavallinen tiistai

29 tammikuuta, 2007

Täällä on

Nyt viikonloppuna kävin huvikseni kuvaamassa Pupuhuhdassa (ja lähiseudulla) olevia graffiteja. Tutustuin samalla hieman wikipedian tarjoamaan tietoon aiheesta.

Osa graffiteista hymyilytti, osa näytti puhtaasti sotkulta (heh) ja osa jätti muuten vaan kylmäksi. Joka tapauksessa, aika monta kertaa tuli pohdittua että millaisia tunteita minkäkin "teoksen" taustalla on ollut.



Ja sanottakoon vielä että en kannata julkisten paikkojen sotkemista graffiteilla.

26 tammikuuta, 2007

Lightroomista ja kuvista

Kokeilin taas Adobe Lightroomia ja tällä kertaa se suostui toimimaan sen verran että sain sillä käsiteltyä muutaman kuvan edelliseltä kotiseudulla käynniltä. Ohessa yksi.



Ohjelman käytettävyys ja jälki ei täysin minua vakuuta mutta en aio tuomita ohjelmaa vielä. Pitänee tuota beta versiota käyttää niin kauan kun se toimii (vielä noin kuukausui?) ja sinä aikana koittaa oikeasti tutkia että onko siitä iloa minulle. Joka tapauksessa, tätä päivää ennen koko softa on yleensä jäätynyt kun on yrittänyt tehdä jotain. Tämän päiväinen oli siis selkeää edistystä.

24 tammikuuta, 2007

Vuorinen

Myös minä olen Vuorinen, vaikka perinteisillä metsästysmailla en enää juurikaan vaikuta. Tuo 105 kilometriä on muka niin paljon.

22 tammikuuta, 2007

Michael Kamper

Törmäsin sattumalta Michael Kamperin sivustoon jossa hän esittelee valokuviaan maailman eri kriisialueilta, esimerkiksi Darfurista, Irakista ja Liberiasta. Minuun nuo kuvat tekivät syvän vaikutuksen. Mielestäni Kamper onnistuu hyvin tallentamaan ihmisten hädän ja tuskan. Hän ei kuvaa kaukaa pitkällä putkella kuten esimerkiksi Reuters uudessa ohjeistuksessaan suosittelee.

Katsokaa kuvat, lukekaa bio ja ajatelkaa maailmaa.

20 tammikuuta, 2007

Linkkivinkki - osa 456

Valokuvausaiheinen nettisarjakuva: What the duck. Suosittelen kaikille sarjakuvien ja valokuvauksen ystäville.

18 tammikuuta, 2007

Askel kohti totalitarismia?

The Inquirer kirjoittaa siitä kuinka Yhdysvalloissa yritetään ajaa läpi lakia joka pakottaisi kongressia kritisoivat blogit rekisteröitymään. Rekiröitymisen laiminlyömisestä voisi seurata jopa vankeustuomio. Myös PRNews kirjoittaa samasta aiheesta.

Jos oikein ymmärsin niin miltä tahansa blogilta, jolla on yli 500 lukijaa, voidaan vaatia rekisteröitymistä.

11 tammikuuta, 2007

Arvostetut valokuvaajat netissä

Oletko ikinä miettinyt millaista palautetta Irving Penn, Bill Brandt, Henri Cartier-Bresson ja muut saisivat valokuvistaan Internetissä? Vastaus löytyy Mike Johnstonin blogista.

Ja lisää. Cartier-Bresson Flickrissä.

04 tammikuuta, 2007

Patsastelija

Inspiroiduin.



Hmm.. Kummia pieniä "artefakteja" tulee bloggerin pienentämään esikatselukuvaan... (edit: Tai sitten ei. Kotikoneella patsaan vasemmalla puolella jonkinlaista artefaktia näkyvissä, työkoneella ei ole. Tämmöistä se on.)

01 tammikuuta, 2007

Suoraan pakastimesta

Joskus syksyllä tajusin pakastaa muutaman syksyisen lehden. Julkaisin täällä pari kuvaa niistä aikaisemmin ja nyt vihdoin sain kuvattua noita lisää. Tässä pari näytettä. Ja kuten ennenkin, kuvaa klikkaamalla näkee hieman parempilaatuisen version.