19 maaliskuuta, 2007

38. Valokuvatorstai

Jos ajatuksen voimalla voisin, palauttaisin osan historiasta. Kaiken hyvän ja nostalgisen. Herättäisin maaseudun elämään. Hylätyt pihat henkiin.

Maaseudun rauhassa

Pitkä viikonloppu Vilppulan rauhassa oli rentouttava. Pienten paikkakuntien paras (ja pahin) puoli on kai se että ei ole paljoa tekemistä, jolloin on pakko rauhoittua ja rentoutua.

Joka tapauksessa. Lauantaina päädyin sattumalta seuraamaan Tammikoskella järjestettyä Koneosapalvelu Enduro 2007 kilpailua. Meno oli rauhallisen vauhdikasta ja hommasta tuli otettua muutama valokuvakin. Tässä pari esimerkkiä.

Endurokilpailu 1

Endurokilpailu 2

Endurokilpailu 3

15 maaliskuuta, 2007

Kansanedustajat, nuo häpeämättömät takinkääntäjät

Mikään ei ole niin luotettava kuin kansanedustajan mielipide. Se kun tulee varmasti muuttumaan. Okei, tämä on kärjistys, mutta tässä on silti totuuden siemen. Kansanedustajien mielipiteet riippuvat siitä kenelle he mielipiteistään kertovat (tavallisten kuolevaisten parissa tätä kutsutaan perseen nuolemiseksi).

Tässä kaksi esimerkkiä:

1) Irc-gallerian vaalikoneessa lähes 30 kansanedustajaa sanoo vastustavansa internetin sensuuria, vaikka viime syksynä eduskunta hyväksyi yksimielisesti lain jolla internetin käyttöä sensuroitiin. Lisää aiheesta: http://www.thorstrom.com/tarmo/?p=361

2) Lex Karpelan puolesta äänestäneistä kansanedustajista 33 kappaletta on nyt kääntänyt takkinsa ja heidän mielestään musiikin kopioinnin yksityisiin käyttöön pitäisi olla sallittua (kuten vanhassa laissa oli). Lisää aiheesta: http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29957&tyyppi=1 ja http://paw.nu/sanat_ja_teot_lexkarpela.html

Tämän perusteella voin antaa vain yhden suosituksen: äänestäkää uusia ehdokkaita. Näin saadaan mahdollisimman suuri osa kansanedustajista vaihtumaan, ja tämä saattaa herättää kansanedustajat siihen että heidänkin toimissaan pitäisi olla jotain järkeä. Nykyään kun he voivat tehdä lähes mitä tahansa ilman pelkoa siitä että menettävät paikkansa.

08 maaliskuuta, 2007

Harrastekuvaajat vankilaan Ranskassa

Ranskassa on juuri hyväksytty laki jonka perusteella harrastekuvaaja, joka ottaa kuvaa pahoinpitelyn, voidaan tuomita jopa viideksi vuodeksi vankilaan. Tämä laki koskee myös väkivaltaa sisältävien videoiden levittämistä. Tämän lain pohjalta esimerkiksi Youtubeen laitettu video, jolla vartija pahoinpitelee maassa makaavaa miestä, olisi voinut viedä kuvaajan ja videon julkaisijan vankilaan.

Lisää aiheesta Reporters Without Borders järjestön sivuilta.

Via Halo efekti

37. Valokuvatorstai - Sininen

Tavoistani poiketen osallistun kuvalla jonka olen ottanut aikaisemmin. Aihe ei ole järin innovatiivinen mutta ei anneta sen häiritä. :)

Rausku roikkuu oksalta. (Kylläpä blogger pakkasi kuvaa. Klikatkaa kuvaa, siitä aukeaa parempi versio.)

07 maaliskuuta, 2007

Päivän kuva

Otettu syksyllä, mutta kuvaa tätä päivää.

04 maaliskuuta, 2007

Masinoinnista

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Antero Mukka kertoo, että syy masinoijien eduskuntavaalimainoksen hylkäämiseen oli mainoksen yksi kohta.

"He haluavat lähettää lapsesi vankilaan jopa kahdeksi vuodeksi, koska hän haluaa jakaa musiikkikokemuksensa kavereidensa kanssa ..."


Kyseinen kohta on Mukan mielestä liian provokatiivinen, hyvän maun vastainen ja vielä faktisesti epäkorrekti. Helsingin Sanomien ilmoitusmyynti on todennut että "mainos kelpaisi jos vain listattaisiin ketkä äänestivät lain puolesta ja ketkä vastaan".

Odotan ilolla sitä päivää että HS poistaa kaikki muutkin faktisesti väärät mainokset lehdestään. Tosin tätä emme taida ikinä nähdä, sillä samalla katoaisi myös suurin osa esimerkiksi vaalimainoksista.

"vähän niin kuin itseään äänestäisi" - Kenen kohdalla tämä pätee? Ei ainakaan opiskelijoiden tai yrittäjien.

"Pidämme ääntä puolestasi" - Ja vastustatte esimerkiksi opiskelijoiden aseman parantamista.

Kokoomuksen (anti)vaalimainokset sitten ovat oma lukunsa.

Mutta palatakseni masinointiin. Miksi tuon mainoksen sensuroinnista ei ole uutisoitu perinteisessä mediassa?

EDIT: Tässä Zachen kommentteihin laittama Matrixx linkki linkkinä, kun tämä ulkoasu ei näemmä ole ystävällinen pitkille linkeille/merkkijonoille. Jos aihe kiinnostaa niin käykää lukemassa, kirjoitus ja kommenti/kommentit.

03 maaliskuuta, 2007

Melkein lukihäiriö

Lempäälän Ideapark evakuoitiin osittain pienen tulipalon vuoksi. Alla kaksi lainausta tuosta Aamulehden uutisesta.

- Se on rakennusvirhe myönsi, Ideaparkin rakentamisen projektijohtaja Jarmo Viitala.


- Näin ne sähköt on tapana rakentaa, selitti Jarmo Viitala. Hän uskoo, että kaikissa liikkeissä sähköt toimivat taas maanantaina.


Kun ensimmäisen kerran luin artikkelin, koin että noiden kahden kohdan välissä oli ristiriita. Mutta ilmeisesti Viitala tarkoittaa sitä että sähkötyöt oli tehty oikein ja rakennusvirhe oli kaapelihyllyssä.

02 maaliskuuta, 2007

HS kieltäytyi julkaisemasta poliittista mainosta

Helsingin Sanomat kieltäytyi julkaisemasta Lex Karpela -masinaattorin mainosta (pdf), joka kannustaisi äänestämään kansanedustajia jotka vastustivat vuonna 2005 säädettyä tekijänoikeuslakia, joka tunnetaan myös nimellä Lex Karpela. (Via Kari Haakana.)

Myös Jari Lindholm ottaa kantaa asiaan.

Odotan mielenkiinnolla jatkoa.

01 maaliskuuta, 2007

kebnekaise

Nostalgiset muistot heräsivät vanhoja valokuvia läpi käydessä. Tarkemmin sanottuna kuvia jotka on otettu vuonna 2004 Ruotsin lapista. Olin silloin erään mukaana eräällä elämys- ja koulutusreissulla.

Oheinen kuva on siis Ruotsista, Kebnekaisen tunturiaseman läheltä. Itse asiassa se tunturiasema näkyy tuossa kuvassa, vasemmassa alareunassa. Nuo pienet tummat laatikot. Ehkä ne antavat kuvalle hieman mittakaavaa.

Joka tapauksessa, noihin maisemiin tekisi mieli palata.

Maailmalla tapahtuu

Tänäänkin taas maailmalla tapahtuu kaikenlaista pientä. Tähän mennessä on kuitenkin tullut sellainen mielikuva että tämä päivä on ollut hieman tavallista rauhallisempi uutisten suhteen.

Tässä muutamia sekalaisia poimintoja:

Adobe suunnittelee Photoshopin ilmaista online versiota.
Jari Lindholm avautuu ministeri Saarelan toiminnasta.
Internetin nimipalvelimia vastaan hyökätään taas.
EU-komissio ja Microsoft ovat taas vastakkain.
Suomen asukasluku kasvoi yli 21000 hengellä.

Mitä yhteistä näillä uutisilla on? Ainakin se että henkilökohtaisesti en jaksa kiinnostua niistä juuri ollenkaan. Maailma ei kuitenkaan ole muuttunut merkittävästi paremmaksi paikaksi, ainakaan päätelleen seuraavista ulkomaisista uutisista.

Tsetseniassa systemaattista kidutusta.
Uuden Star Trek elokuvan julkaisupäivä on julkistettu.
Bagdadissa on levottomuuksia, 8 kuollutta.
Kehitysmaihin virtaa väärennettyjä lääkkeitä.