16 marraskuuta, 2007

Lightroom 1.3 julkaistu (linkki päivitysversioon)

Adoben Photoshop Lightroomin versio 1.3 julkaistiin tänään. Adoben nettisivuilla on ilmeisesti yhä pieniä ongelmia, joten laitan suorat linkit ladattaviin tiedostoihin tänne.

Windows: ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/lightroom/win/1.x/LTRM_WWEFG_win_1_3.exe
Mac: ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/lightroom/mac/1.x/LTRM_WWEFG_mac_1_3.dmg

Video Tejadan valokuvaussessiosta

Oheisessa videossa David Tejada kuvaa tietokonetta käyttävää mallia. Suosittelen vilkaisemaan, videon kesto hieman yli 3 minuuttia. Kuvauksen tuloksena syntynyt kuva löytyy täältä.



Ja toinenkin pikku juttu. Olen taas palannut netin aktiivikäyttäjäksi. Vieroitusoireet olivat ajoittain mielenkiintoisia. :)

09 marraskuuta, 2007

Nettirajoittunut

Tämän kertainen katkos blogin päivittämisessä on johtunut siitä että olen ollut (ja olen yhä) nettirajoitteinen, koska Elisa jostain syystä on katkaissut kaapelimodeemimme. Toivottavasti tilanne korjaantuu pian.

Ajoitus on kaikki kaikessa?

Ajoitus ei taida olla valokuvauksessa jokaisen kuvan tärkein ominaisuus, mutta monet hyvät kuvat ovat hyviä juuri ajoituksen vuoksi. Sawse - Stir it up! blogissa esitellään 25 kuvaa joissa ajoitus on osunut juuri oikeaan. Suosittelen tutustumaan: 25 Photographs Taken at the Exact Right Time.

01 marraskuuta, 2007

D300 kauppoihin Japanissa 23.11

Nikonin D300 tulee Japanissa (ja luultavasti myös USAssa) kauppoihin marraskuun 23. päivä ja Nikon D3 30. päivä. Olisi mielenkiintoista tietää koska Euroopan ja Suomen vastaavat päivät ovat. En ole kumpaakaan kameraa ostamassa, mutta seuraan mielenkiinnolla tilannetta.


Via: Thom Hogan

Kuvamanipulaatioista

Valokuvien manipuloiminen erinäisiin tarkoituksiin ei ole uusi ilmiö, vaikka se on onkin viimeisen vuoden aikana ollut usein otsikoissa. Kaikki fotojournalimista kiinnostuneet varmaan muistavat Adnan Hajjin kuvan Libanonin pommituksista.

Tällä kertaa en kuitenkaan halua palata Hajjin tapaukseen, vaan haluan esitellä teille, hyvät lukijani, kuvamanipulaatioita menneisyydestä. Niitä löytyy alla linkitetyltä sivulta.

Digital Tampering in the Media, Politics and Law

Vanhin oheisella sivustolla esitelty tapaus on vuoden 1860 tienoilta. Kyseessä siis oheinen kuva Abraham Lincolnista. Lincolnin kuva on rakennettu yhdistämällä Lincolnin pää oikean puoleiseen kuvaan.

Kuva Abraham Lincolnista