25 syyskuuta, 2006

Mökkeily oli ja meniAikaisemmin mainitsemani mökkireissu siis oli ja meni. Söimme, joimme, pelasimme ja nostimme laiturin talviteloille. Viimeistä lukuunottamatta toimintoja toistettiin useita kertoja.

Pientä haikeutta reissuun kuitenkin liittyy. Porukastamme yksi poistuu pariksi vuodeksi Nepaliin töihin. Näin siis koemme ensimmäistä kertaa pidemmän ajanjakson jolloin yksi mökkireissujen kantajäsen tulee varmasti olemaan poissa. Ei tämä todennäköisesti tule radikaalisti vaikuttamaan porukkamme kokoontumisiin, mutta kyllähän yhden ryhmän jäsenen puuttuminen aina vaikuttaa ryhmädynamiikkaan.

Reissun jälkeen tuli muutenkin harrastettua hieman reflektointia sekä pohjoiseen matkaajien kanssa että itsekseen. Totesimme yhdessä että mökkireissuilla kannattaa ehkä olla pari "kokoavaa ohjelmanumeroa" jotka kaikki tietävät etukäteen. Reissuillamme on aikaisemmin ollut yhteinen ruokailu (ja ruuanlaitto) joka on antanut lauantaille yhden kiintopisteen jota kaikki ovat osanneet odottaa. Ilman etukäteen tiedossa olevaa ohjelmaa reissusta jää helposti hieman rikkonainen mielikuva.

Tätä aihetta voisi analysoida paljonkin, mutta ehkä on fiksumpaa olla analysoimatta mökkireissuja puhki. Joka tapauksessa kyseessähän on pienen kaveriporukan yhdessä viettämä aika jonka päätarkoituksina ovat viihtyminen ja vanhojen kavereiden kanssa dokaaminen. Ehkä.

Ei kommentteja: