15 lokakuuta, 2006

Blogista

Otin juuri käyttöön uuden bloggerin beta-version. Edellistä linkkivinkki listaa kirjoittaessani huomasin mainoksen jossa kerrottiin että uudessa beta-versiossa on Labelit, eli viestien aiheet. Se on ominaisuus jota olen kaivannut alusta asti.

Hyvin näyttäisi toimivan tämä beta-versiokin. Ulkoasun muokkaaminen on automatisoidumpaa (?) mutta sekin tuntuu onnistuvan kohtalaisen helposti, kunhan pitää järjestelmän rajoitukset mielessä. Pitäisi varmaankin perehtyä HTML templaten muokkaamiseen, ehkä siten voisi tehdä täysin oman ulkoasun.

Niin, piti vielä sanomani että tämä beta tuntuu toimivan nopeammin kuin vanha versio. Esimerkiksi uuden kirjoituksen julkaiseminen tapahtuu saman tien, samoin kuin esim templaten muokkaaminen. Sitä republish toimintoa ei ole. Tosin tuo yleinen nopeus saattaa myös johtua siitä että betalla on todennäköisesti vähemmän käyttäjiä.

Niin (osa 2). Beta Blogger käyttää googlen tunnuksia (esim gmailin) joten semmoinen pitää olla, tai hankkia hankkia, jos haluaa betaan siirtyä. Tämä tosin ei ole iso ongelma, ainakaan minun mielestäni.

Ei kommentteja: