Lehdistönvapaus?
Ilta-Sanomien entinen päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä sanoo joutuneensa keskustapoliitikkojen erityisavustajien painostuksen kohteeksi toimiessaan päätoimittajana.
Helsingin Sanomat
Pietilän erotessa Ilta-Sanomien päätoimittajan tehtävästä hän ilmoitti eronsa syyksi levikin ja markkinaosuuden huonon kehityksen. Nyt hän kuitenkin on antanut käräjäoikeudessa lausunnon joka kertoo muuta. Tämän jälkeen jokaisen onkin hyvä pohtia sitä että jos Pietilän lausunto pitää paikkansa niin miten se vaikuttaa suomalaisen lehdistön ja median vapauteen toimia. Pitäisikö median vapautta rajoittaa vai pitäisikö median vapaus varmistaa? Entä, ovatko kaikki lehdet tasavertaisia vai onko esimerkiksi sensaatiohakuisella aikakausilehdellä ja uutisointiin keskittyvällä sanomalehdellä jotain eroa?
Sinänsä hauska muuten verrata Taloussanomien ja Helsingin Sanomien uutisia aiheesta. HS kirjoitti "Pietilä sanoo joutuneensa" ja Taloussanomat kirjoitti "Pietilä väittää joutuneensa". Pieni ero mutta itse ainakin huomasin uutisia lukiessani selvän sävyeron.
Aiheesta lisää:
Helsingin Sanomat
Taloussanomat
Kaleva
3 kommenttia:
Kyllähän tuosta oli keskustelua jo silloin kun homma tapahtui. Harmi vaan, että mediaräpättimen blogi on kadonnut bitten syvyyksiin mistä löytyi oikeasti terävää analyysiä.
Mikä tilanne on siellä nyt, Tapani?
Olet oikeassa tuosta keskustelusta. Itse ohitin tuolloin koko aiheen aika kevyesti, lähinnä kai ihmetellen. Olen siis "toisen aallon herännäinen", mikä on varmaankin nähtävissä myös kirjoituksestani.
Kiitos laittamastasi linkistä, se oli hauska. :)
Taloussanomien juttu on suoraan STT:ltä. Joten oikeastaan STT sanoo, että Pietilä väittää. Taloussanomat ei oikeastaan sano itse mitään entisestä päätoimittajastaan. Sekin ehkä kertoo jotakin.
Lähetä kommentti