26 kesäkuuta, 2007

Juhannus ja traktoreita

Juhannusviikonloppu meni erittäin rauhallisesti Vilppulassa, kotona kotona. Ohessa muutama valokuva todisteena.


Juhannus aatto kului kotona, ihan omassa pihapiirissä. Suurin kokko jonka näimme, oli tämä mahtava hirsistä koottu keko takapihalla.

Nuotio


Edellämainitun kokon hiilloksessa makkarakin paistui hyvin. Hieman olisi saanut olla kuumempaa, olisi palanut makkaran kuori rapeammaksi. Mutta hyvä näinkin. Onneksi ei tullut kirveelle tarvetta.

Grillausta


Tuo pitkäkarvainen ötökkä kävi velipojan innoittamana ja auttamana uimassa, seuraavassa kuvassa tarkastelemme otuksen kuivattelurituaalia. Se liikkuu valoa nopeammin.

Kuivattelua


Vanha kunnon Porsche Diesel Standard traktori on yhä lähes toiminnassa. Moottorin saa kuulemma käyntiin, ja muutenkin tuo on lähes käyttökelpoinen. Äskettäin tapahtunut uusi käyttöönotto muutaman vuoden tauon jälkeen ei jäänyt kommelluksitta. Porschen Vaihdelaatikosta meni kuulemma kolmosvaihde rikki kun yrittivät saada moottoria pyörimään. Oli ruostunut jumiin.

Porsche Diesel Standard


Oma suosikkini noista kotipuolen traktoreista on tämä Case, joka on jonkinverran vanhempi kuin tuo Porsche. Traktorin mallia tai valmistusvuotta en muista, mutta aika vanha se on. Arvaus olisi että 50-kuvun alusta. Tämä Case on täysin käyttökelpoinen peli, veljeni sorvasi siihen juuri uuden työsylinterin. Nyt on nostolaitekin käytössä.

Case


Vielä jotain valokuvauksesta. Kuten arvata saattaa tuossa Casen kuvassa on käytetty traktorin valaisemiseen kahta salamaa, jotka molemmat laukaistiin Rf lähettimellä. Toinen salama oli vasemmalla (suoraan traktorin edessä) ja toinen oikealla, traktorin takarenkaan tasolla (jos oikein muistan). Porschen kuvassa on kovan auringonvalon luomia varjoja pehmennetty salamalla joka oli vasemmalla alhaalla. Koira kuvassa salama oli poikkeuksellisesti kamerassa kiinni, joten ei siitä sen enempää.

3 kommenttia:

erkka kirjoitti...

Ennen kuin heitin haasteen, niin varmistin arkistoistasi, että täältä löytyy jotain meemin sopivaa. Silloin jo tämän postauksen kuvat pistivät silmään. Etenkin tuo kuva nuotiosta - en ole vielä kertaakaan saanut otettua kuvaa, jossa liekkien rajat ovat noin miellyttäviä :)

nfinland kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
nfinland kirjoitti...

Tässä samanlainen, mutta paremmassa kunnossa oelva Porsche traktori.