12 kesäkuuta, 2007

Kotistudio ja kuva ruususta

Otin eilen illalla unta pakoillessani valokuvan kuivaneesta ruususta. Ohessa kyseinen kuva.

Ruusu 2


Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut ottaa hienoa kuvaa nuutuneesta ruususta, vaan testata valaistuksen rakentamista. Ylläoleva kuva on siis otettu seuraavalla asetelmalla:

"Kotistudio 2"


Asetelmassa on oikealla Cullmann 36 AF-NV/C salama (noin 30 euroa) joka on laukaistu Haman orjakennolla (noin 20 e). Salama seisoo Anttilasta ostetulla minijalustalla (linkki Digitarvike.fi:hin koska en NetAnttilan sivuilta löytänyt tuota jalustaa enää).

Vasemmalla on, varjoja pehmentämässä, pahvista ja alumiinifoliosta tehty heijastin joka on kiinni laatikkomallisessa kynttilänjalassa kahdella liimauspuristimella. Ruusun oikealla puolella on paksu vihko joka toimii varjostimena taustalle. Huoneen valaistus oli normaali.

Orjakennolla varustettu salama on siis laukaistu kameran sisäänrakennetulla salamalla joka oli manuaaliasetuksilla, 1/32 tai 1/64 osa teholla. Ikävä kyllä tuo orjakenno ei jostain syystä toiminut suoraan tuon salaman kanssa, ilmeisesti siksi että salama on TTL salama. Tämän ongelman ratkaisin niin että laittoin pienen alumiinifolion palan niin että se yhdistää salaman 5 pinnistä kaksi takimmaista. Pieni McGyver sisälläni heräsi jälleen.

Edit: Otsikko korjattu.

Ei kommentteja: