15 maaliskuuta, 2008

Lightroom 1.4 DNG bugi

Adobe Photoshop Lightroomin versiosta 1.4 on löytynyt toinenkin harmittava bugi Exif päivämäärä bugin lisäksi.

Lightroomiin tuodut DNG-kuvat (tai "Copy photos as Digital Negative (DNG) and import" asetuksella tuodut) korruptoituvat. LR antaa 'an unknown error occurred' virheilmoituksen kun kuvia yrittää katsoa 100% koossa (1:1) tai kun kuvia yrittää exportata. Osalla käyttäjistä on ilmeisesti lisäksi käytössä vain osa Develop modulin työkaluista.

Lisäksi XMP-tietojen tallennuksessa saattaa olla jokin bugi.

Ilmeisesti bugi ilmenee myös aikaisemmin tuotujen DNG-kuvien kanssa, jos niiden metadataa päivittää (eli tekee muutoksia DNG tiedostoon). Minulla ei ole vielä täyttä varmuutta siitä koskeeko bugi vain Lightroomia ja Camera Raw pluginia vai korruptoituvatko DNG-kuvat täysin käyttökelvottomiksi.

Lisäksi jotkut käyttäjät ovat huomanneet että Lightroom tekee jotain muutoksia ainakin Canonin CR2 RAW-tiedostoihin. Ilmeisesti muutoksia tallentuu ainakin CR2-tiedostojen päivämäärä tietoihin. Tämä on taas yksi ongelma, huomioiden Exif tietojen päivämäärä bugin ja sen että Lightroom ei ole ikinä käsitellyt päivämäärien muokkauksia oikein.

Tällä hetkellä suosittelen että Lightroomin käyttäjät siirtyvät takaisin käyttämään versiota 1.3.1, varsinkin jos DNG on osa heidän työn kulkuaan.

Versioon 1.3.1 palaaminen onnistuu kun poistaa version 1.4 asennuksen ihan normaalisti uninstall toiminnolla ja asentaa version 1.3.1 ihan normaalisti. Versio 1.3.1 löytyy Adoben sivuilta.

Aiheesta lisää:
Lightroom Forums

ja Adobe U-2-U foorumeilta:
Lightroom 1.4 errors when updating DNG previews
XMP sync problems with LR1.4
Do not install Lightroom 1.4

Ei kommentteja: