22 maaliskuuta, 2008

Valokuvauksesta ja koiria jäällä

Yleensä valokuvaan RAW muodossa ja tuon kuvat Lightroomin jossa sitten teen kuville pienet valotuksen korjailut. Tällä hetkellä olen viettämässä pääsiäistä Äänekoskella avopuolisoni Lauran vanhempien luona ja täällä minulla ei ole Lightroomia (tai juuri mitään muutakaan kuvankäsittelysoftaa) käytössäni. Osittain tämän vuoksi päätin ottaa täällä kaikki valokuvat RAW+JPG laadulla, jotta voin edes katsella kuvia täällä.

Huomasin että asenteeni JPG kuvien ottamista kohtaan on ollut hieman kieroutunut. Nuo kameran tuottamat JPG kuvat ovat ihan hyviä, vaikka mieleni tekisikin hieman korjailla niitä. Kuvat ovat minun mielestäni hieman alivalottuneita, tosin lumen sävyt näkyvät noissa ihan kohtalaisen hyvin. Ihan toinen juttu sitten on se minkä verran kuviin vaikuttaa se että katselen niitä nyt vanhan kannettavan tietokoneen näytöltä.

Tässä kolme kameran tuottamaa JPG kuvaa joille ainoa tekemäni muokkaus oli koon muuttaminen IrfanViewillä.

Emma

Emma

Bonita


Lopuksi yksi Paint.net ohjelmalla hieman korjailtu kuva. Minun mielestäni muokattu kuva näyttää hieman paremmalta, ainakin tämän koneen näytöltä katsottuna. Odotankin mielenkiinnolla kotiin pääsemistä jotta näen miltä tämä ja nämä kuvat näyttävät paremmalla näytöllä katsottuna (joka näyttää sävyt ja värit lähes oikein).

Bonita

1 kommentti:

vv kirjoitti...

Digikamerat valottavat lumella pääsääntösesti vähän ali, koska yrittävät tavottaa lumeenkin sitä keskiharmaata. Omien kokeilujen perusteella tuntuu et parasta jälkee tulee ~aukon ylivalotuksella.