17 toukokuuta, 2008

Ilta-Sanomat oikeuteen

Tarina lyhyesti: 31.5.2007 Ilta-Sanomissa julkaistiin varastettu valokuva (sanon varastettu, koska valokuva oli otettu käyttöön ilman valokuvaajan lupaa). Sittemmin Helsingin Kihlakunnansyyttäjä nosti asiassa syytteen koska Ilta-Sanomat kieltäytyivät sovittelutoiminnasta. Erittäin rumaa ja typerää toimintaa noinkin suurelta sanomalehdeltä.

"Tähän asiaan ottaa oikeus kantaa Torstaina 28.8.2008 klo 9:00 Helsingin Oikeustalolla Ruoholahdessa. Paikalle on vapaa pääsy.. ;)

Mukana myös Kihlakunnansyyttäjä vaatimassa Ilta-Sanomille sakkorangaistusta."


Tätä pohtiessa on hyvä uhrata ajatus sille monenko valokuvan oikeudet Ilta-Sanomat ja muut suuret lehdet ovat itselleen omineet niiden "lukijan kuva" osastojensa kautta. Useimmissa lehdissähän virallinen linja on juuri tuo "jos tänne kuvia lähetellään, on kaikki oikeudet heillä".

Ja vielä siitä että miksi tämä kiinnostaa minua. Siksi että jos Ilta-Sanomat jostain syystä todetaan syyttömiksi, voi Suomen tekijänoikeuslaella sen jälkeen pyyhkiä perseensä. Lait tuntuvat muutenkin koskevat lähinnä tavallisia kansalaisia. Välillä tuntuu että suuret yritykset ja erityisesti politiikassa mukana olevat tahot saavat tehdä mitä haluavat. Toivon ja uskon että kerrankin pieni ihminen voittaa suuren yrityksen. Mutta pieni pelko hiipii takaraivoon. "Entäs jos..."

Lisää aiheesta:
Digicamera.net uutiset
33100 Jocka: Ilta-Sanomat oikeuteen kuvavarkaudesta!

Ei kommentteja: