15 toukokuuta, 2008

Kellarikuva johon petyin

Alla vielä yksi kuva reissulta jonka teimme erääseen autiotaloon. Tämä kuva on otettu niin että päätin millä aukolla haluan kuvan ottaa ja arvioin salaman tehon sen mukaan. Laitettuani salaman kellariin sisälle otin testikuvan ja säädin hieman aukkoa. Tämän jälkeen säädin valotusajan niin että ympäristö valottui haluamallani tavalla. Salama osoittaa siis kellarin oikean puoleiseen seinään josta valo heijastuu myös vasemmalle, näyttäen samalla melko pehmeältä.

Maakellari


Pidän tästä kuvasta melko paljon mutta tässä on yksi iso ongelma. Se on tuo valkoinen oviaukon edessä roikkuva muovikaistale. Mitä enemmän tätä kuvaa katson, sitä enemmän se häiritsee. Jos se olisi tummempi tai sitä ei olisi ollenkaan niin tämä kuva olisi parempi. Harmittaa kun kuvaa ottaessani en tajunnut kiinnittää mitään huomiota tuohon. Alla toinen kuva joka on otettu lähes samasta kohdasta samoilla asetuksilla mutta käyttäen pidempää polttoväliä.

Maakellari


Pienenä yksityiskohtana kerron vielä että kuvan ottamisessa oli oma pieni jännityksensä. Minulla on jonkinmoista epäluuloa osittain sortuneiden rakennusten kestävyyttä kohtaan, joten jokaisena kellarissa viettämänäni hetkenä olin melko valppaana ja varovaisena.

Ei kommentteja: