15 kesäkuuta, 2008

Uusia kameroita Nikonilta?

Huhujen mukaan Nikon julkistaa heinäkuun ensimmäisenä päivänä D3X kameran, sekä halvemman täyden kennon kameran, joka on suunnattu Canonin 5D kameran haastajaksi (ja optimistien mielestä myös 5D:n seuraajan voittajaksi (1)). Tämän huhun paikkansa pitävyys selvinnee piakkoin, sillä Nikonin pitää kutsua tärkeimpien tiedotusvälineiden edustajat julkistustilaisuuteen ja tämä edellyttää sitä että kutsuminen tapahtuu parisen viikkoa ennen julkistusta.

Kuun vaihteeseen sijoittuva julkistustilaisuus tuntuisi loogiselta siinä mielessä että se sopivasti ennen olympialaisia. Olympialaiset kun kuitenkin ovat yksi suurimmista valokuvausalan ammattilaisia yhteen keräävistä tapahtumista. Näin ollen kiinnostus uusien kameroiden prototyyppejä kohtaan olisi todennäköisesti suuri.

Entä uskonko itse kuun vaihteen julkistukseen? Uskon sen olevan mahdollinen, mutta en pidättä hengistystäni sitä odotellessa. Syyskuun Photokina messut eivät olisi ainakaan huonompi vaihtoehto uusien kameroiden julkaisemiseen. Jää nähtäväksi mitä Nikonin johtajat ovat päättäneet.

(1) Sanon että optimistien mielestä, koska kukaan ei tiedä millaisen kameran Canon tuo 5D:n seuraajaksi, tai ollaanko 7000 kappaletta kuukaudessa myyvää 5D:tä vielä korvaamassa laisinkaan.

Ei kommentteja: