30 heinäkuuta, 2009

Nikon uutuuksia

Nikonilta tuli näemmä uutuuksia tänään. D300S ja pitkään odotettu 70-200mmm f/2.8 VR 2 objektiivi. Ohessa lainauksia Nikonin lehdistötiedotteista.

Amsterdam, Alankomaat, 30.7.2009 - Nikon tuo markkinoille D300S-mallin, joka tuo tämän päivän luoville kuvaajille uusia mahdollisuuksia.

D300S-kameran HD-videokuvausmahdollisuus, kuvausnopeus 7 kuvaa sekunnissa sekä CF- ja SD-kaksoiskorttipaikat tuovat lisää mahdollisuuksia luovaan kuvaukseen. D300S-mallissa hyödynnetään sen maineikkaan edeltäjän, D300:n, DX-kokoa, 12,3 megapikselin CMOS-kennoa, ammattilaisten suosimaa 51 pisteen automaattitarkennusjärjestelmää ja erinomaista EXPEED-kuvankäsittelyjärjestelmää. Kaikki tämä on sovitettu pienikokoiseen ja kätevään runkoon.

Nikon Europen Professional Products -osaston johtaja Robert Cristina kertoo: "D300S on suunniteltu tämän päivän luoville kuvaajille, jotka haluavat sekä ottaa upeita valokuvia että hyödyntää videokuvauksen luovia mahdollisuuksia. DX-koon etuja ovat objektiivin suurennus, pieni koko ja edullinen hinta, joten D300S on erinomainen valinta jokaiselle, joka haluaa siirtyä valokuvauksessa uudelle tasolle."

Kuvaa ja muokkaa stereoäänellä varustettuja HD-videoita


D300S laajentaa digitaalisten järjestelmäkameroiden HD-videokuvausmahdollisuuksia ulkoisella stereoäänitulolla, automaattitarkennusmahdollisuudella ja uudella, kameran sisäisellä videomuokkaustoiminnolla. Ulkoisen stereomikrofonin avulla videoleikkeisiin saadaan todenmukaisempi äänimaailma. Uusi LV-painike puolestaan helpottaa valo- ja videokuvauksen välillä siirtymistä entisestään. Kamerassa olevia videoleikkeitä on helppo muokata valitsemalla aloitus- ja lopetuskohdat toiston aikana. Lisäksi C-tyypin HDMI-liitäntä mahdollistaa muokkaamisen teräväpiirtonäytössä.


Nikon D300S:n myynti alkaa 28.8.2009 ja rungon arvioitu suositushinta on 1 875 euroa (sis. alv 22%)


Nikon esittelee AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2.8G ED VR II -objektiivin

Ammattitason telezoom uuteen uskoon - ensiluokkaista laatua kaikissa valaistuksissa

Amsterdam, Alankomaat, 30.7.2009 - Nikon Europe julkistaa tänään AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2.8G ED VR II -objektiivin, jossa on upouusi optinen rakenne parhaan kuvanlaadun saavuttamiseksi sekä entistä parempi tärinänvaimennustoiminto.

Nikon Europen Professional Products -osaston johtaja Robert Cristina kertoo: "Optinen rakenne on laitettu täysin uuteen uskoon, jotta voimme saavuttaa nykyajan kuvakennojen vaatimukset. Se toimii myös paremmin pitkillä suljinajoilla ja sopii hyvin käytettäväksi uusimpien automaattisten tarkennusten kanssa."

Entistä parempia kuvia heikossa valaistuksessa

AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2.8G ED VR II -objektiivissa on hyödynnetty tärinänvaimennuksen (VR II) uusinta tekniikkaa, joten sen käyttäjät voivat kuvata jopa neljä askelta* tavanomaista pienemmillä suljinajoilla. Voit valita kahdesta vaihtoehtoisesta tilasta: normaali tavanomaista käyttöä varten ja aktiivinen tärinän vaimentamiseksi kuvattaessa moottoripyörän päältä tai lentokoneesta. Kummassakin tilassa on vakaa etsinkuva, minkä takia tarkennuspisteen valitseminen ja rajaaminen onnistuvat helposti ja tarkasti.

Tekniset tiedot

Polttoväli

70-200 mm

Suurin/pienin aukko

f/2,8 G

Objektiivin rakenne

Seitsemän ED-lasielementtiä

Kuvakulma

34°20'-12°20' (22°50'-8° Nikon DX-kameroissa)

Pienin tarkennusetäisyys

1,4 m (koko zoomausalueella)

Himmenninlehtien määrä

9 (pyöreänä sulkeutuvia)

Suodinkierteen koko

77 mm

Halkaisija x pituus

Noin 87 x 209 mm

Paino

Noin 1 540 g.

Ei kommentteja: