27 marraskuuta, 2006

Salamia salamia

Tilasin kolmisen viikkoa sitten verkkokauppa.comista kaksi Cullman D4500-N salamaa. Paketin saapuessa hieman odotettua nopeammin (reilussa viikossa) olin innosta soikeana. Avattuani paketin ja kokeiltuani salamoita intoni kuitenkin haihtua. Toisen salaman i-TTL ei tuntunut toimivan. Esisalama välähti, mutta varsinainen salama ei välähtänyt ollenkaan. Manuaaliasetuksilla salama kuitenkin toimi normaalisti.

Toisen salaman zoom moottori jäi heti ensimmäisellä testikerralla päälle (zoomin moottori siis pyöri kunnes salamasta katkaisi virran), ja tämä ongelma toistui muutamia kertoja testaamiseni aikana. Myös tämän salaman i-TTL toiminnon kanssa oli ongelmia. Mikäli valon yritti heijastaa katon tai seinän kautta, kuvat alivalottuivat. Salama siis osasi valottaa kuvat oikein vain jos salamapää oli suoraan kuvattavaa kohdetta kohti (google groupsissa joku muu on törmännyt samaan).

Nuo Cullmanit toimivat kuitenkin orjasalamina hyvin, pikaisen kokeilun perusteella. Tosin orjasalamana nuo salamat toimivat manuaaliasetuksilla, eli niiden teho pitää itse miettiä kohdalleen. Minua tämä moinen ei häiritse, muutenkin pidän manuaaliasetuksista. :)

Edellämainittujen ongelmien vuoksi palautin salamat verkkokauppaan. Pienen odottamisen jälkeen sain rahatkin takaisin ja kaikki on siis hyvin. Olen pohtinut Nikon SB-600 salaman ostamista. Mieluummin yksi toimiva salamalaite kuin kaksi ei-toimivaa.

Ei kommentteja: