31 toukokuuta, 2007

Vapauteen, pimeyteen

49. Valokuvatorstai

Jean Hanff Korelitzin tekstiin pohjautuen, jotkut antavat kukkien kasvaa.


20070527_174324_p1000509

Al Gaida

Niinpä niin.


20070527_143430_p1000495

30 toukokuuta, 2007

Lightroom metadata browser ongelman korjaus

Adobe Photoshop Lightroom ohjelmiston Metadata Browser osio saattaa rikkoutua tietyissä tilanteissa. Tämä ongelma ilmenee niin että Metadata Browserin tiedot eivät päivity normaalisti. Lightroomhan päivittää tiedot taustalla, silloin kuin käyttäjä ei aktiisesti käytä konetta tai Lightroomia.

Ongelma johtuu ilmeisesti siitä että metatietoja päivitettäessä Lightroom tallentaa tietokantaan tiedon siitä mitkä tiedot ovat muuttuneet. Lightroomin kaatuminen tai jokin muu toimenpide voi ilmeisesti vaurioittaa SQLite tietokanta niin että metatietojen päivittämistä ei voida suorittaa. Tietokannan tarkastus (integrity check) ei tätä ongelmaa kuitenkaan huomaa.

Itse törmäsin tähän ongelmaan ja pitkällisen pähkäilyn jälkeen löysin keinon jolla sen voi korjata. Tämä keino ei kuitenkaan ole Adoben hyväksymä, enkä tiedä aiheuttaako se Lightroomille jotain muita ongelmia. Jos siis kokeilet tätä niin muista kaksi asiaa: kokeilet omalla vastuullasi ja varmuuskopio tietokannasta on pakollinen.

1) Vie XMP metatiedot kaikkiin kuviin. (valitse kaikki kuvat tietokannassa ja valitse valikoista "Export XMP metadata to Files")

2) Muokkaa "Lightroom Database.lrdb" tiedostoa esimerkiksi SQLite Database Browser ohjelmalla ja tyhjennä AgEnumeratedMetadataTagKindWorklist taulu. Tämän voi tehdä esimerkiksi syöttämällä SQL käskyn
DELETE FROM AgEnumeratedMetadataTagKindWorklist WHERE 1

3) Tuo XMP metatiedot kaikkiin kuviin (valitse kaikki kuvat tietokannassa ja valitse valikoista "Import XMP metadata from Files")

28 toukokuuta, 2007

Huumoria Irakin sodan kuluista

Ei ehkä täysin todenmukainen, mutta joka tapauksessa hauska pohdinta: http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?t=7282


Maailmanpankin entisen pääekonomistin, taloustieteen nobelisti Joseph Stiglitzin arvion mukaan Irakin sota on maksanut Yhdysvaltojen taloudelle 1 - 2 biljoonaa (amerikanenglannissa "trillion") dollaria. Olettakaamme, että kulut olivat 1,5 biljoonaa (1 500 000 000 000) dollaria.

Tässä kymmenen ehdotusta siitä, mitä muuta tällä rahalla voisimme (=olisimme voineet) tehdä:

2. Mennään nykyaikaiseen 4000 sian tehosikalaan ja syötetään sioille helmiä. Jos jokainen sika syö päivässä 1,5 kg hyvälaatuisia 8 millimetrin helmiä, voidaan hupia jatkaa kymmenen vuotta.

27 toukokuuta, 2007

Terve nilkka ei voi mennä rikki tapaturmassa

Eräs tuttavani loukkasi nuorempana nilkkansa ja yli vuosi sitten lääkäri totesi että tapaturmassa vahingoittunut nilkka on hoitamattomuuden (1) takia kulunut niin rikki että se pitää korjata leikkauksella. Nyt nilkka on leikattu viimeisen vuoden aikana kaksi kertaa. Jalkaan iskenyt osteoporoosi kuitenkin hidastaa parantamista ja vaikeuttaa muutenkin tilannnetta.

Tuttavani vakuutusyhtiö teki äskettäin päätöksen jossa todetaan että terve nilkka ei voi mennä rikki tapaturmassa, vaan kyseessä on sairaus. Tämä päätös tietenkin tarkoittaa sitä että kyseinen vakuutusyhtiö ei korvaa tuttavalleni mitään. Eläköön suomalainen vakuutusturva.


(1) Tuttavani on käynyt jalkansa takia lääkärissä tapaturmasta alkaen, lääkärit eivät kuitenkaan ole tehneet jalalle mitään.

Askel kohti fasismia?

Elämme Suomessa mielenkiintoisia aikoja liittyen sananvapauteen. Suomen Kuvalehden valokuvaaja, Markus Pentikäinen, on yksi Smash Asem mielenosoitusten vuoksi syytteen saaneista. Mielenkiintoiseksi tämän tekee se että Pentikäinen oli paikalla tekemässä työtään journalistina.

Sananvapauden rajoittaminen on harvoin hyvä asia demokratian kannalta. Onhan se esimerkiksi Guardianin "kymmenellä askeleella fasismiin" listalla mukana (kohta 8): Guardian: Fascist America, in 10 easy steps. Edellä linkitetty artikkeli on varsin mielenkiintoinen, suosittelen lukemaan.

Muut blogit aiheesta:
Tuomo Björkstenin havaintovihko
LINDHOLM/JARI MR

25 toukokuuta, 2007

Lähes juurtunut

24 toukokuuta, 2007

Metapohdintaa tästä blogista

Kuten jotkut ovat ehkä huomanneet, olen muuttanut bloggaustyyliäni. Julkaisen useammin mutta lyhyempiä juttuja. Lisäksi julkaisemistani kirjoituksista (vai artikkeleista, mikä olisi oikea sana?) entistä suurempi osa on kuvia.

Tämä kevät on ollut (ja on yhä) minulle aika raskas töiden kannalta. Olen joutunut opettelemaan paljon uutta ja luovuuteni on ollut useita kertoja koetuksella. En sinänsä ole tehnyt erityisen pitkiä työpäiviä, mutta olen ammentanut henkiset voimavarani varsin tehokkaasti työhöni. Tämä on näkynyt vapaa-ajassani ja siinä miten paljon saan tehtyä omia juttuja.

Aikaisemmin kommentoin enemmän maailman tapahtumia sekä uutisia joihin törmäsin. Tämä nykyinen tyyli on tavallaan minulle helpompi, sillä julkaisemani tekstit ja kuvat syntyvät luonnollisesti, ilman että erityisesti suunnittelen julkaisevani niitä. Aikaisemmin minulla oli aina välillä hieman paineita siitä että pitää keksiä jotain kirjoitettavaa tänne.

Tämä on muuten 102 kirjoitukseni tässä blogissa. Ensimmäinen juttu on kirjoitettu 14 syyskuuta 2006, eli noin 9 kuukautta on tullut tänne kirjoiteltua. Keskimäärin noin 2,5 kirjoitusta päivässä. Paremmin kuin alunperin odotin, ottaen huomioon tuon äskeisen puolentoista kuukauden tauon.

Joka tapauksessa, jatketaan tästä. Onneksi mieli on pirteämpi kuin alla olevan pyörän tulevaisuus. ;)

Raja

23 toukokuuta, 2007

Suomessa jotkin asiat ovat hyvin

Jotkin asiat ovat meillä täällä Suomessa sentään suhteellisen hyvin. Pakistanilainen naisministeri joutui eroamaan virastaan valokuvan takia. Valokuvassa hän halaa laskuvarjohypyn jälkeen hyppyohjaajaansa. Laskuvarjohyppy tapahtui Ranskassa, hyväntekeväisyystapahtumassa, jossa kerättiin rahaa Kashmirin maanjäristyksen uhreille.

Lisää aiheesta: http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/6682969.stm

Ainiin, melkein unohtui. Ei Suomikaan silti ihanne maa ole, ainakaan kaikkien mielestä. http://puusa.blogspot.com/2007/05/blog-post.html

Eksynyt

Joskus aina huomaan pohtivani esineiden taustalla olevia tarinoita. Miten tuo kenkä on päätynyt tuohon? Entä millainen ihminen tuon omistaja on ollut?

Kysymyksiä joihin en ikinä saa vastauksia.

22 toukokuuta, 2007

47. Valokuvatorstai

Tällä kertaa valokuvatorstain aiheena oli Baudelairen teksti satamasta. Teksti löytyy esimerkiksi täältä. Tässä minun tulkintani.

Maailmalla

Sarjakuvakriitikko Sinisalo on tällä hetkellä käymässä Kiinassa, maassa joka "rakentaa puhelimesi, vie työpaikkasi ja nauraa alentuvasti päälle" (1). Riippumatta siitä millainen maa Kiina oikeasti on, ovat Oton matkalta kirjoittamat blogimerkinnät lukemisen arvoisia. Otto kirjoittaa niissä kokemuksistaan ja havainnostaan omalla tyylillään, joka rakentaa todentuntuisen kuvan tuosta itäisestä maasta ja sen asukkaista. Suosittelen lukemaan, alla suoran linkit tähän mennessä julkaistuihin kirjoituksiin.

Havaintoja matkustamisesta
Kasvun kaupunki
Historian kaupunki
Vierauden kaupunki
Tyhjyyden kaupunki
Unelmien kaupunki


(1) Minulla ei ole mitään antipatioita Kiinaa tai kiinalaisia kohtaan. Lainaamani kohta kuvaa mielestäni hyvin joitain Kiinaan kohdistuvia ennakkoluuloja.

21 toukokuuta, 2007

Karsina?

Joskus pohdin sitä elämmekkö kaikki yhdessä suuressa karsinassa.

19 toukokuuta, 2007

Tyrmäys

18 toukokuuta, 2007

How do I get out of the box?

Joskus tuntuu että olen vankina itseni muodostamassa sellissä...

Tämäkin ajatus heräsi lukiessani seuraavaa Sinisalon kirjoitusta: http://kalaksikukko.iwn.fi/katuoja/2007/05/vierauden-kaupunki.html

Seinällä

17 toukokuuta, 2007

Pupuhuhtaa

Tämän hetkisen asuinalueeni puustoa harvennetaan. Puita pois, koska kaupungilta on rahat loppu, sanoi kumppanini sarkastisesti.

Tuulen jälkiä

Tällaista tänään. Pitkästä aikaa.