14 heinäkuuta, 2007

Lauantai Finnconissa

Oi niitä aikoja kun Toni Jerrman oli maailman kovin jätkä ja Tähtivaeltaja oli maailman paras lehti. Tämän nostalginen fiilistely oli hyvä lähtökohta Finnconiin, jonka ensimmäinen päivä on nyt takana.

Ikävä kyllä missasin tapahtuman avajaiset edellisen yön valvomisen aiheuttaman väsymyksen takia. Tästä huolimatta saavuimme avopuolisoni kanssa paikalla hieman puolen päivän jälkeen ja totuttelimme vähän aikaa tapahtuma-alueen ahtauteen. Cosplay pukuiset ihmiset tuntuivat täyttävän paikan ääriään myöten.

20070714_123213_11034


Vähän aikaa pohdittuamme päädyimme seuraamaan ohjelmanumeroa nimeltään "Mitä tekemistä BOLLYWOODILLA on scifin kanssa - vai onko sillä väliä?". Paneelissa käsiteltiin pääosin Bollywood elokuvia ja niiden erityispiirteitä ja omituisuuksia. Esityksestä jäi mieleen myös se että Kal Ho Naa Ho on hyvä aloituselokuva ihmisille jotka haluavat tutustua näihin elokuviin.

Edit: Esityksessä mainittu suuren budjetin supersankarielokuva oli nimeltään Krrish. Koomisen näyttävää menoa esittely pätkän perusteella.

20070714_131437_11065


Osa Bollywood elokuvista ryöstää häpeilemättä Hollywood elokuvista. Alla yksi esityksessä mainittu esimerkki joka kuvaa tuota ideoiden kopioimista. Oheinen on myös esimerkki niistä harvoista supersankareihin liittyvistä Bollywood elokuvista.Heti Bollywoodin jälkeen oli vuorossa "Myytit science fictionissa -keskustelu", joka käsitteli nimensä mukaista teemaan asiallisesti mutta ehkä hieman innottomasti. Suurten tunteiden ja Bollywood melodraaman puuttuminen ei kuitenkaan häirinnyt vaan keskustelu oli antoisa. Eräs mieleen jäänyt yksityiskohta oli se että myytti ei menetä merkitystään vaikka se todistettaisiinkin tieteellisesti vääräksi. Myytti tai tarina voi silti saavuttaa vetovoimansa ja vaikuttavuutensa, kunhan tieteellinen selitys pidetään pois myytin/tarinan kertomisen hetkestä. Myös toinen kysymys jäi mieleeni. Miten Internet ja kollektiivinen tarinankerronta voi vaikuttaa uusien tarinoiden ja ideoiden syntymiseen?

20070714_135930_11071


Joka tapauksessa. Tunnin tauon jälkeen otimme osaa seuraavaan ohjelmanumeroon joka oli "Harry Potter!! Asiantuntijat ja fanit puhuvat!". Tämä ohjelmanumero ei itseäni suuremmin koskettanut, mutta esityksellä oli kuitenkin hetkensä ja se antoi jotain jopa minunlaiselleni ulkopuoliselle. Ilmeisesti Potter fanien tämän hetken suurin kysymys on se kuka kuolee viimeisessä (uskoo ken tahtoo) Potter kirjassa.

20070714_160222_11111


Päivän viimeisenä ohjelmanumerona osallistuimme "Syystäkin salaiset kansiot" paneeliin joka kirvoitti useat naurut. Paneelissa siis pohdittiin mitä emme enää halua scifissä nähdä (kukaan ei halua enää telepaatteja). Paneelin viihdearvo syntyi varsin pitkälle osanottajien välisestä kemiasta ja huumorista. Halme ja Hiltunen toimivat eräänlaisina primus motoreina Kuution ja Aallon täydentäessä esiintyjien ryhmädynamiikkaa.

20070714_171007_11208


Tämän kertaisen Finnconin ensimmäinen päivä oli omalta osaltani varsin hyvä kokonaisuus, vaikka aamun ohjelman missaaminen harmittaakin. Myös iltabileistä pois jääminen ärsyttää, mutta joskus sitä vaan on liian väsynyt osallistumaan bileisiin. Voiko Finncon 2007:n ensimmäisen päivän tiivistää jotenkin? Kyllä voi: kaikki mikä sisältää natsizombeja ja haita on pakosti hyvää.


P.S. Lisäsin Flickriin muutaman valokuvan Finnconista, niitä voi käydä katsomassa osoitteesta: http://www.flickr.com/photos/56363199@N00/tags/finncon2007/. Toivottavasti tuosta linkistä näkyy vain minun ottamiani kuvia. En ole vielä oikein sujut tuon Flickrin kanssa kun käytän sitä kuitenkin suhteellisen vähän.

Ei kommentteja: