26 heinäkuuta, 2007

Veitsiä ja valoa

Päädyin taas hieman leikkimään veitsillä kotistudiossani. Tarkemmin sanottuna voiveitsillä, ja ne olivat rehellisesti sanottuna passiivisena kohteena leikkimisessäni. Sain siis idean kokeilla kiiltävien voiveitsien valaisemista kahden eri tason avulla. Siis niin että vierekkäin olevista veitsistä toinen on musta ja toinen valkoinen. Muutaman testin jälkeen päädyin seuraavaan tulokseen.

Strobist assignment - Cooking (test 1)


Veitsien pinnat toimivat peilien tavoin heijastaen taustaa. Kuvan musta veitsi heijastaa mustan paperin ja valkoinen valkoisen paperin. Kokonaisuushan on siis valaistu yhdellä SB-26 salamalla. valkoinen paperi toimii myös pehmeänä valonlähteenä valaisten taustapaperin. Alla on kuva josta näkee miten paperit ja salama oli aseteltu.

Strobist assignment - Cooking setup (test 1)


Ajatuksia ja oppeja


Kahdella salamalla saisi veitsen ja taustapaperin kirkkautta paremmin hallittua. Koska kirkas metalli heijastaa pääosin kuin peili, ambient valolla ei ole juurikaan merkitystä veitsen kirkkauteen. Samasta syystä myöskään heijastuvan kohteen etäisyydellä ja heijastuksen kirkkaudella ei ole väliä (Tai siinä mielessä on väliä että mitä kauempana heijastuva kohde on sitä enemmän valoa tarvitaan sen kohteen pinta-alan valaisemiseen. Mikäli heijastuva kohde on suurempi kuin veitsen heijastava pinta, ei etäisyys vaikuta havaittuun kirkkauteen.).

Toinen oppi oli se että minun pitäisi hankkia jostain naarmuuntumattomia esineitä kuvattavaksi.

Arvaako joku jo mikä toimi innoittajana tälle kokeilulle? Vastaus on Strobistin ensimmäinen toimeksianto.

Ei kommentteja: