27 heinäkuuta, 2007

Lisää valaisemista - Vispilä

Tämä on oikeastaan jatkoa edelliseen kirjoitukseeni joka liittyi Strobistin Lighting 102 toimeksiantoon. Sain siis uuden idean toimeksiantoon ja päätin kokeilla sitä heti. Yritin hakea hieman abstraktimpaa tulosta ja kohteeksi valitsin tällä kertaa vispilän.

Strobist assignment - Cooking (test 2)


Kuva otettu kahta salamaa hyödyntäen. Toinen salama oli itse tehdyn softboxin sisällä valaisten vispilän ja toisella valaisin taustan. Tein toiseen salamaan mustasta kartongista varjostimen jonka pään vielä teippasin umpeen niin että salama heijasti valoa noin etusormen mentävästä aukosta. Näin sain taustaan luotoa tarpeeksi vaihtelua. Tämä sama olisi onnistunut laittamalla salama tarpeeksi lähelle taustakartonkia, mutta ikävä kyllä tuossa minun toisessa salamassani ei saa tehoa säädettyä ollenkaan.

Täysin perusasioitahan nämä ovat, eli tässäkään valaistuksessa ei ole mitään ihmeellistä. Sen olen huomannut että harjoittelua nämä yksinkertaisetkin asiat minulta vaativat. Joka tapauksessa, alla olevasta kuvasta näkee hieman asetelman yksinkertaisuutta. Tuon kuvan ottamisen jälkeen lisäsin vielä varjostimen softboxin ja tausta väliin jotta sain taustan valon tulemaan kokonaan toisesta salamasta. Taustaa valaissut salama oli siis vasemmalla.

20070726_200759_12537


Taas kerran toivoin että käytössäni olisi makro-objektiivi, mutta aina ei voi voittaa. Pitänee lisätä moinen asia ostoslistalle.

Ei kommentteja: