06 elokuuta, 2007

Ralleissa kameran kanssa

Neste Rallin aikana olen yleensä poistunut Jyväskylästä tai ainakin linnoittautunut neljän seinän sisään. Mutta tällä kertaa lähdin parin kaverin kanssa katsomaan tapahtumaa messukeskukseen. Meillä oli totta kai kamerat mukana.

Kahden päivän kuvasatoa alla olevissa osoitteissa:
http://picasaweb.google.com/wuorinen/NesteOilRalli2007
http://picasaweb.google.com/wuorinen/NesteOilRalli2007Sunnuntai

Seurasimme myös rallien epävirallista ohjelmaa, jota edusti anarkistien kadunvaltausbileet. Kadunvaltaus sujui rauhallisesti ja meno oli rauhallista.Itse tapahtumassa tuli kuvattua aika paljon. Ohessa pari kuvaa messuhalleissa olleista autoista. Tuossa alemmassa kuvassa oli SB-26 salama 1/8 teholla auton sisällä (kuljettajan penkillä) suunnattuna auton kattoon. Minun mielestäni tuo onnistui ihan hyvin. Ylemmässä testaan uutta 10-20 millistä superlaajakulma optiikkaani (kyllä, sorruin).

Tuo uusi optiikka mahdollista paljon erilaista kikkailua, kuten alla olevasta kuvasta näkee.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä se meinaa se kikkailu, kun puhut laajakulmasta? Miksi koskaan ei kikkailla telellä?

Jukka Vuorinen kirjoitti...

Tässä tapauksessa tarkoitin kikkailulla leikkimistä, kokeilemista, testailemista ja objektiivin polttovälin ominaisuuksien hyödyntämistä. Laajakulmaoptiikka korostaa kuvan etualalla olevia kohteita samalla kun kauempana olevat kohteet näyttävät pienemmiltä. Yritin tuossa traktori kuvassa tuota hyödyntäen saada aikaa humoristisen ja/tai hämmentävän efektin, mies kun näyttää pieneltä.

Teleoptiikoilla kohteiden etäisyydestä aiheutuvat koko erot pienenevät. Itse en osaa tuota efektiä hyödyntää kovinkaan hyvin. Eikä minulla ole pitkän polttovälin teleoptiikkaa käytettävissäni. Hmm.. Yksi teleoptiikoiden vahvuuksista on kyky eristää kohteita ympäristöstään, ehkä se on jollain tavoin verrattavissa laajakulmien perspektiivimuutoksiin.