03 huhtikuuta, 2008

Lightroom 2 uudistuksia - Kirjasto

Ensimmäinen havaintoni LR 2 betan kirjastosta oli se että hakusanalista on siirtynyt oikeaan reunaan ja siitä hakusanaa klikkaamalla ei enää saa näkyviin kyseisen hakusanan sisältäviä kuvia. Hakusanoilla etsiminen tapahtuu tätä nykyä Filter Barin avulla, joka onkin varsin mielenkiintoinen uudistus.

Lightroom


Filter Barissa voi oman hakunsa koostaa olemassa olevista komponenteista, jotka mukautuvat sen mukaan mitä kuvia jo tehty haku löytää. Tässä siis on tavallaan yhdistetty Metadata browser sekä haku. Alla olevassa kuvassa haetaan esimerkiksi kaikki 22.3 otetut "Emma" hakusanan sisältävät kuvat joiden valotusaika on 1/1250 sekunttia. Tällainen haku onnistuu 1.X Lightroomillakin, mutta versiossa 2 nämä hakuvaihtoehdot on koostettu yhteen.

Filter Bar 1


Mikä parasta, uudella haulla onnistuu AND tyyppinen haku, eli haetaan kuvat jotka sisältävät molemmat hakusanat. Lightroom 1:ssä tämä onnistuu vain Find paneelia hyväksikäyttäen.

Filter Bar 2


Myös Smart Collectionit ovat hyvä uudistus. Nämä ovat siis tavallaan live hakuja, joita voi rakentaa haluamillaan ehdoilla.

Smart collection 1

Smart collection 2


Tämän lisäksi Lightroomissa on myös monia muita (mm. kirjastoon liittyviä) muutoksia. Niistä voit lukea lisää esimerkiksi Ian Lyonsin kirjoittamasta Lightroom 2.0 Public Beta Preview artikkelista.

Ei kommentteja: